علم دینی
آنچه در این پرونده میخوانید دیدگاه صاحب نظران فرهنگستان علوم اسلامی قم در رابطه ی دین و علم می باشد.
 
 
نمایش خبر در روز :  
ماه :  
سال :  
نوع مطلب :  
بخش :  
کتاب «استمرار انقلاب به كدام روایت؟» اثر مصطفی جمالی
۱۳ تير ۱۳۹۲ ساعت ۱۳:۰۴

این کتاب به دنبال جريان‏شناسي فكری و ارزيابی جامع و کامل آنها در جامعه کنونی نيست، بلکه در پی شناسايی گفتمان‏های کلان جريان‏ها و گفتمانهایی است که مدعی پاسخ‌گویی به مسائل و مشکلات می‌باشند که پاسخ‏های آنها در واقع آشكارا يا پنهان از يك دسته پيش‏فرض‏ ها و اصول موضوع‏های خاص نشأت می گيرد و در نهايت ايده‏ها ...

 
معرفی نرم افزار درس خارج فقه حکومتی استاد میرباقری
۴ تير ۱۳۹۲ ساعت ۰۹:۲۷

درس خارج «مبانی فقه حکومتی» با حضور حجت الاسلام والمسلمین سید محمد مهدی میرباقری از دیماه سال 1391 به صورت هفتگی آغاز گردید. تبیین مبادی و مبانی فقه حکومتی، هدف اصلی از برگزاری این جلسات می باشد. بخش اول از سیر مباحث، به تقریر و دسته بندی تعاریف و تلقی های مختلف از فقه حکومتی می پردازد؛ تعاریف مختلف ...

 
مبانی نظری روش طبقه بندی علوم
۲۰ خرداد ۱۳۹۲ ساعت ۰۵:۰۶

کتاب «مبانی نظری روش طبقه بندی علوم» درس گفتارهایی از استاد معظم حضرت حجت الاسلام و المسلمین سید محمد مهدی میرباقری پیرامون "فلسفه تطبیقی" است که در جمع برخی از علاقمندان این مباحث، به صورت آموزشی ـ پژوهشی در سالهای ۷۲ ـ ۷۳ تحت عنوان «روش طبقه بندی علوم» ارائه گردیده است.

 
مبانی و پیش فرضهای حكومت دینی و ولایت فقیه
۲۰ خرداد ۱۳۹۲ ساعت ۰۵:۰۷

کتاب «مبانی و پیش فرضهای حكومت دینی و ولایت فقیه» درس گفتارهایی از استاد معظم حضرت حجت الاسلام و المسلمین سید محمد مهدی میرباقری پیرامون مبحث "حکومت دینی" می باشد.

 
رهبری جهانی؛ تاثیرات اقتصادی پژوهش های هنر و علوم انسانی در بریتانیا
۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۲ ساعت ۰۹:۳۷

اشاره:متن زیر بخشی از مقدمه گزارش شورای تحقیقات هنر و علوم انسانی بریتانیا می باشد که به اهمیت این تحقیقات در زمینه های اقتصادی پرداخته شده است. این گزارش به سه پرسش پاسخ خواهد داد:-چرا تحقیقات در حوزه هنر و علوم انسانی مهم است؟- چرا مودیان مالیاتی باید مالیات خود را برای تحقیقات هنر و علوم انسانی پرداخت ...

 
کتاب «چرائی، چیستی و چگونگی احکام حکومتی» اثر اسماعیل پرور
۸ ارديبهشت ۱۳۹۲ ساعت ۱۲:۳۲

کتاب «چرائی، چیستی و چگونگی احکام حکومتی»، شرحي بر مسئله ي احكام حكومتي از منظر انديشه‏ هاي استاد سيد منيرالدين حسيني شيرازي است. این کتاب، اثر استاد اسماعیل پرور، مدیر گروه پژوهشی اصول احکام حکومتی فرهنگستان علوم اسلامی است.

 
پژوهشی در فلسفه منطق/ بخش سوم
۹ ارديبهشت ۱۳۹۲ ساعت ۰۰:۳۱

در بخش پیشین دو لایه معرفت شناسی و انسان شناسی که از زاویه ضرورت شناسی به دست می آمد و ضرورت شناسی نیز منتج از تحلیل التزامی غرض و غایت علم منطق بود، پرداخته شد. در این شماره، می خواهیم با تمرکز بر تعریفی که از علم منطق ارائه شده است به نکات و ابعادی دست یابیم که تحت عنوان "علم شناسی منطق" یکی از سرفصل ...

 
ضرورت ها و راه کارهای فعالیت تشکیلاتی در حوزه علمیه
۲۹ فروردين ۱۳۹۲ ساعت ۱۲:۳۶

گفتگو با حجت الاسلام والمسلمین عبدالعلی رضایی

نشریه خط در شماره اخیر خود در گفت و گوئی با حجت الاسلام والمسلمین عبدالعلی رضائی؛ معاون پژوهشی فرهنگستان علوم اسلامی به بررسی ضرورت های کار جمعی و تشکیلاتی در حوزه های علمیه و چگونگی نهادینه کردن آن پرداخته است که تقدیم خوانندگان محترم می گردد.

 
موانع و آسیب های تولید علوم انسانی اسلامی
۲۲ فروردين ۱۳۹۲ ساعت ۱۱:۰۲

حجت الاسلام والمسلمین علی اصغر نصرتی

نگاه ابزارگرایانه به علم، هویت متعالی و قدسی آن را زائل و دامنه تردید را افزایش می دهد. حقیقت، اولین قربانی این نگاه تنگ به چنین عرصه ای است. در واقع همچنان که افراط در تقدیس علم و عامل، مانع تولید علم می گردند، نگاه ابزارگرایانه به علم نیز هویت آن را، تهی و ساحت حقیقت را خدشه دار می کند.

 
پژوهشی در فلسفه منطق/ بخش دوم
۲۸ اسفند ۱۳۹۱ ساعت ۱۰:۲۱

در بخش پیشین، نمایی کلی از فلسفه منطق مختار ارائه شد که در مواجهه با فلسفه منطق مرسوم و موجود مطرح گشته بود.در این بخش، دو لایه اساسی از لایه های پیشینی حاکم بر علم منطق مورد دقت و تأمل قرار می گیرد و نسبت میان آنها با فلسفه منطق مورد نظر تبیین می گردد. دو لایه مورد نظر در این مقام عبارتند از لایه های ...

 
کلیپ ویدئویی از استاد فقید سید منیرالدین حسینی الهاشمی
۱۴ اسفند ۱۳۹۱ ساعت ۰۳:۰۸

پایگاه اطلاع رسانی فرهنگستان علوم اسلامی، به مناسبت سالروز ارتحال استاد فقید سید منیرالدین حسینی الهاشمی، نماهنگی از سخنان ایشان را منتشر می کند . این نماهنگ جهت همایش تحول در علوم انسانی؛ گرامیداشت دهمین سالگرد ارتحال ایشان تنظیم و آماده گردیده بود.

 
تاريخ معاصر ما عمدتا توسط طرفداران مدرنيته با چینش سکولار نوشته شده است
۱۳ اسفند ۱۳۹۱ ساعت ۱۹:۰۷

استاد میرباقری در در مراسم بزرگداشت مرحوم منذر؛

متأسفانه تاريخ معاصر ما عمدتا توسط طرفداران مدرنيته نوشته شده است كه آنان نيز چينشی سكولار دارند و به همين جهت هميشه منتقد رفتارهای علمای ما بوده‌اند؛ افرادی چون مرحوم منذر سعی می‌كردند مسير روشن حركت علمای دين را به شكل دقيق و علمی بيان كنند و در مقابل اين جريان ايستادند.

 
بررسي رويکرد حضرت امام (ره) در تعريف فقه حکومتي
۹ اسفند ۱۳۹۱ ساعت ۱۰:۲۸

گزارش تفصیلی جلسه ششم درس خارج مبانی فقه حکومتی

ششمین جلسه درس خارج «مبانی فقه حکومتی» استاد میرباقری؛ رئیس فرهنگستان علوم اسلامی، چهارشنبه شب(بعد از نماز مغرب و عشاء)؛ دوم اسفند ماه و با حضور جمعی از طلاب و فضلای حوزه علمیه در مسجد خاتم الانبیای شهرک پردیسان برگزار گردید.

 
چارتوگرافی جلسه اول درس خارج مبانی فقه حکومتی استاد میرباقری
۱۴ بهمن ۱۳۹۱ ساعت ۱۲:۱۳

پایگاه اطلاع رسانی فرهنگستان علوم اسلامی www.isaq.ir در این محصول به مرور سخنان استاد میرباقری در جلسه اول درس خارج مبانی فقه حکومتی پرداخته است.متن کامل جلسه اول را از اینجا دریافت نمائید.

 
پیوند هستی شناسی و مسائل منطق در دانش «فلسفه منطق»
۱۴ بهمن ۱۳۹۱ ساعت ۱۴:۲۷

حجت الاسلام محمـد متقیـان

در نگاه مختار، فلسفه منطق دانشی است که میان تأملات درجه دوم ناظر برعلم منطق با اصالت ها و مبدأهای هستی شناختی ارتباط برقرار می کند و اینگونه تحلیل می کند که چه نسبتی میان بنیان های هستی شناختی و اصالت های عام فلسفی با اصول حاکم بر مسائل علم منطق برقرار است؟

 
استفاده از ابزارهاو دانش های  پشتیبان مانند هنر برای رسیدن به یک سبک زندگی اسلامی ضروری است
۹ بهمن ۱۳۹۱ ساعت ۱۰:۱۳

استاد میرباقری در المپیاد بین‌المللی قرآن و حدیث:

هیچگاه دانش مدرن، تکنولوژی مدرن و هنر مدرن در خدمت فرهنگ اسلام و ایدئولوژی اسلامی برای ایجاد یک سبک زندگی اسلامی قرار نمی‌گیرند.

 
بررسي رويکردهای مختلف در تعريف «فقه حکومتي»+مستندات
۱۰ بهمن ۱۳۹۱ ساعت ۱۸:۲۱

استاد میرباقری در دومین جلسه درس خارج مبانی فقه حکومتي تبیین کرد:

رویکرد حکومتی به فقه باید به قواعد اصولی قابل استناد تبدیل شود تا قابل اعمال گردد، در اینصورت فقيه می تواند این رویکرد را در مقام استنباط رعايت کند و فقه مقنن حکومتي شکل گيرد.

 
«سفر به دنیای اسلام» آغاز شد
۹ بهمن ۱۳۹۱ ساعت ۱۲:۳۱

موقوفه ملی علوم انسانی آمریکا:

ایالات متحده امریکا کماکان در شوک حاصل از غافلگیری بیداری اسلامی در دنیای اسلام به سر می برد. لذا بدنبال تکمیل اطلاعات جاسوسی خود از دنیای اسلام جهت جلوگیری از تکرار این غافلگیریها در آینده و کنترل این انقلابها و جلوگیری از توسعه آنهاست.

 
مراسم شهادت حضرت امام رضا(ع) در دفتر رهبر معظم انقلاب درقم برگزار شد
۲۳ دی ۱۳۹۱ ساعت ۲۱:۱۱

هیچ علمی خارج از دایره معصومین نیست، باید برای رسیدن به علم بندگی کرد و هرکس خارج از دایره به کسی برای علم دست دراز کند از علم معصومین محروم خواهد شد.

 
مراحل پنج گانه بحث پیرامون «مبانی فقه حکومتي»
۲۰ دی ۱۳۹۱ ساعت ۰۸:۴۶

گزارش جلسه اول درس خارج «مباني فقـه حکومتـي» استـاد میرباقـری:

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی فرهنگستان علوم اسلامی، جلسه اول درس خارج «مبانی فقه حکومتی» استاد میرباقری؛ رئیس فرهنگستان علوم اسلامی با حضور جمعی از طلاب و فضلای حوزه علمیه برگزار گردید.